Ervaringen.

Uit privacy overwegingen zijn de gegevens van onze cliënten veranderd.

“Ik kijk met verwondering terug op mijn eerste gesprek. Ik kwam bij jou met onverklaarbare woede-uitbarstingen. Ik was kwaad op mijn huidige partner. De gesprekken met jou brachten inzicht. Ik ontdekte dat het met mijn verleden te maken had, waarin ik mezelf altijd weggecijferd heb. Ik heb ontdekt dat ik mezelf kan zijn.”

Liesbeth, 72 jaar

“Jij hebt met zoveel interesse en inzet naar onze situatie geluisterd. Dat waardeer ik echt heel erg. Ik heb het idee dat wij als gezin op een punt zijn aanbeland dat we echt iets kunnen veranderen. Iets wat ik bij voorgaande hulpverlening nooit zo ervaren heb.”

Hilde, 20 jaar

“In onze gesprekken wees je me op mijn rol als oudste zoon in het gezin. Ik ontdekte dat ik die rol nooit heb ingenomen. Toen ik beter in die rol kwam, vielen de puzzelstukken in elkaar. Ik voelde me buiten het gezin ook beter in groepen.”

Arthur, 42 jaar

“Ik kwam bij jullie op het moment dat ik pas aan het hoofd van het familiebedrijf stond. Wat een puinhoop trof ik aan. Jullie leerden mij onderscheid te maken tussen het welbevinden van de zaak en het welbevinden van mezelf.”

Carline, 35 jaar

“Luisteren naar mijn lichaam. Dat heb ik geleerd. Ik kan nu beter anticiperen en rekening houden met wat ik kan en niet kan. Daardoor voel ik me veel rustiger dan voorheen. Mijn handicap gaat natuurlijk niet over, maar ik kan er beter mee omgaan. Ik durf nu mijn grenzen aan te geven, thuis en op het werk. Daardoor heb ik weer energie voor leuke dingen.”

Carlijn, 42 jaar

Ik moet nu minder van mezelf. Er is meer rust in mezelf en in huis. Ik kan weer genieten van het thuis zijn. Vroeger ging ik meteen doen wat anderen vroegen. Nu denk ik na of ik het zelf wel wil. Met de kinderen gaat het ook beter. Ze vragen eerder hulp voor zichzelf. Vroeger hielden ze zich stil.”

Estelle, 40 jaar

“Ik weet nu beter wat mijn valkuilen zijn. Ik weet nu dat ik voor mezelf de lat vaak te hoog leg. Maar ik weet nu ook dat dat niet hoeft en kan er nu voor kiezen om ook eens afstand te nemen en los te laten. Ik kan nu beter prioriteiten stellen, mijn gezin komt op de eerste plaats, voorheen was dat het werk. Er is meer rust gekomen in mijn leven. Ik kan meer genieten van mijn kinderen en tijd aan hen besteden. Ik praat meer over mezelf en dan merk ik dat mijn vrouw een echte steun is voor mij. De relatie met mijn ouders is anders geworden en daar voel ik me veel beter bij.”

Rene, 39 jaar

Ik voel me weer goed. Ik heb ontdekt wat ik wel en niet leuk vind om te doen. Ik weet nu dat ik mezelf beter kan leren kennen door dingen te gaan doen. Ik weet nu dat ik kleine stapjes moet nemen en niet teveel tegelijk moet willen. Dit geeft me meer houvast voor de toekomst. Ik heb meer contact met leeftijdgenoten en daar voel ik me heel goed bij. Ik kijk weer met een positieve blik naar de toekomst.”

Natasja, 25 jaar.

“Ik heb weer regelmaat in mijn leven. Ik weet nu dat structuur erg belangrijk voor mij is om te kunnen functioneren. Ik heb weer een baantje dat goed bij me past. Ik heb een diëtiste gevonden en ben 5 kilo afgevallen en dat is erg prettig. Ik voel me weer veel beter in mijn vel. Ik ga nu zelf de stap nemen om aan de slag te gaan met mijn rouwproces over mijn vader. Ik weet nu waar ik hiervoor naartoe wil. Ik kan nu zelf weer verder.”

Eveline 56 jaar

“We begrijpen nu dat ons probleem niet in onze relatie ligt. Dat was een grote opluchting. We hadden gewoon teveel dingen te doen, waardoor we niet aan onszelf toekwamen. Nu we dit weten is er al veel meer rust gekomen. Langzaam proberen we keuze te maken door ook eens “nee” te zeggen tegen onze omgeving die iets van ons vraagt. We hebben weer voor het eerst een vakantie geboekt voor ons tweeën. We kiezen nu bewuster voor tijd voor onze relatie en ons gezin, maar ook voor onszelf als individu. Er is weer balans gekomen. Het is nu veel rustiger in ons gezin en dat is voor allemaal veel prettiger. De kinderen hebben nu eigen taakjes in huis en ook dat is positief. We kunnen beter samenwerken naar onze puberkinderen toe.”

Lonneke en Hans 42 en 47 jaar

“De relatie met mijn man en met mijn dochter is er stukken beter op geworden en daar ben ik erg blij mee. Ik kan veel minder gespannen met mijn dochter omgaan. Ik spreek me nu uit, dat durfde ik voorheen niet. Daardoor is er meer begrip voor mij gekomen bij mijn man en bij mijn dochter. Nu kunnen we na zoveel tijd weer gezellig samen naar de stad als moeder en dochter en dat voelt goed.”

Mariëlle 61 jaar

“Het was fijn om te praten met iemand die neutraal is en waar ik alles tegen kon zeggen. Ik kon praten over de boosheid op mijn vader. Ik begrijp mezelf nu veel beter en ben minder vaak boos. Er is ook meer begrip voor mijn vader gekomen. Nu gaat het veel beter tussen mijn vader en mij.”

Tim 17 jaar

“Ik kan nu beter praten over wat er aan mijn binnenkant speelt. Ik vraag nu ook aandacht van mijn moeder. Hierdoor is onze relatie een stuk beter geworden. We begrijpen elkaar beter en we hebben minder ruzie.”

Marijze, 16 jaar

“Ik had het erg moeilijk met mezelf. In mijn puberteit heb ik veel drugs gebruikt en gedronken. Ik ben homoseksueel en daar heb ik het erg moeilijk mee. Niemand in mijn omgeving weet het nog. Toch kan ik het voor mezelf al beter accepteren. Ik heb geen drugs of alcohol meer nodig. Ook heb ik mijn school afgemaakt en heb een baan gevonden. Ik ben eindelijk tevreden met mezelf.”

Pieter 28 jaar

“Mijn man heeft door zijn ziekte gedragsproblemen. Door de gesprekken kan ik veel beter met zijn gedrag omgaan. Ik weet dat ik er niets aan kan veranderen. Ik probeerde vroeger om het hem naar de zin te maken. Nu weet ik dat ik vooral ook goed voor mezelf moet zorgen. Ik kan de zorg voor mijn man weer aan.”

Hanny 67 jaar